Klanten beoordelen ons met een 9+
4.5/5

InstallQ erkend bedrijf, wat betekent dat?

In verband met de zogenaamde ‘solar cowboys’ zijn er de laatste jaren nieuwe maatregelen getroffen. Solar cowboys oftewel onbekwame installateurs zijn drastisch toegenomen door de oplopende vraag naar zonnepanelen. Bij controles van de Nederlandse Arbeidsinspectie werd in meer dan 70 procent van de gevallen de Arbowet overtreden. In de afgelopen 3 jaar waren er 4 gevallen met een dodelijke afloop. Hierdoor zijn verzekeraars strenger geworden bij het verzekeren van bedrijven en vragen ze tegenwoordig vrijwel altijd naar een InstallQ erkenning; dé erkenning voor kwalitatieve PV-installateurs.

Wat is InstallQ

InstallQ is een onafhankelijke stichting met het doel: ‘veilige installaties van goede kwaliteit’. Dit doen ze door middel van kwaliteitsregelingen en certificeringen, om zo de kwaliteit van de installaties waar Nederland gebruik van maakt te bewaken. Om haar doel te bereiken, ontwikkelt en beheert InstallQ een breed scala aan kwaliteitsregelingen voor de totale installatiesector. Aan de hand van examens, opleidingen en bijscholingen in installatietechniek, erkennen en certificeren zij bedrijven met de prestigieuze InstallQ erkenning.

De voordelen van een installQ erkend bedrijf

Doordat verzekeringen anno nu vrijwel altijd bij de aanvraag van een aansprakelijkheidsverzekering vragen om een InstallQ erkenning, weet u in ieder geval zeker dat het bedrijf waar u mee in zee gaat goed verzekert is.

  • Elk bedrijf met een InstallQ erkenning voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen met betrekking tot PV-installaties
  • U ontvangt een officieel opleverrapport onder de InstallQ voorwaarden
  • InstallQ is de meest toonaangevende kwaliteitsorganisatie binnen de installatiesector

Voorwaarden voor een InstallQ erkenning

Om erkend te worden moet elk bedrijf voldoen aan specifieke vakbekwaamheidseisen en in het bezit zijn van bepaald gereedschap. Daarbij komen nog de volgende voorwaarden:

  • U of uw medewerker beschikt over een landelijk erkend vakdiploma
  • U of uw medewerker werkt volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit/Besluit bouwwerken leefomgeving en NEN-normen die op de werkzaamheden van toepassing zijn
  • Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van de juiste gereedschappen en materialen
  • U krijgt een goede beoordeling van werk dat door u of de medewerker is uitgevoerd. Daarvoor werkt u mee aan bedrijfscontroles
  • Bij een aantal vakgebieden geldt inspectie op uitgevoerd werk. Een erkend installateur of bedrijf is verplicht om met zo’n inspectie mee te werken

UpEnergie en haar InstallQ erkenning

LEES MEER

Uw offerte aanvraag

U heeft nu succesvol een offerte aanvraag ingediend. Nadat deze bij ons is binnen gekomen beginnen we direct met het scannen van uw locatie.

Adviesgesprek

Na uw offerte aanvraag kunt u een belletje verwachten van ons, om daarin uw wensen en verwachtingen in kaart te brengen.

Offerte op maat

Nu uw wensen en verwachtingen in kaart zijn gebracht zullen we op basis van het adviesgesprek een offerte op maat uitbrengen.

Technische schouw

Bent u er uitgekomen met ons en heeft u akkoord gegeven op onze offerte, dan zullen we direct een schouw datum met u afspreken. Hierbij zal een van onze adviseurs langskomen om de locatie te controleren.

dag van installatie

Het is eindelijk zo ver. Vandaag installeren wij uw duurzame oplossing. Begin direct met besparen!