Klanten beoordelen ons met een 9+
4.5/5

Zakelijk zonnepanelen

Een slimme duurzame keuze voor uw bedrijf

Zakelijk zonnepanelen

Een slimme duurzame keuze voor uw bedrijf

Stap over op Zonnestroom

Duurzame energie is dé manier om vooruit te gaan naar een meer ecologische en duurzame toekomst. Investeren in duurzame energiebronnen geeft ons de kans om onze ecologische voetafdruk drastisch te verminderen terwijl we aan onze energiebehoeften voldoen tot ver in de toekomst. Duurzame energie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de economie, het creëert nieuwe banen en biedt langetermijnvoordelen voor de economie. Door duurzame energie te omarmen, kunnen we de weg banen voor een betere wereld voor ons en toekomstige generaties.

Bent u bereid om een stap te nemen richting een duurzame toekomst. Vraag dan meteen een offerte aan en een van onze duurzame adviseurs nemen zo snel mogelijk contact met u op.

DUURZAAM ONDERNEMEN

Door middel van zonnepanelen zorgen bedrijven ervoor dat hun ecologische voetafdruk wordt verminderd.

KOSTENBESPARING OP DE ENERGIEREKENING

Na de initiële investering verminderen zonnepanelen uw energiekosten, wat leidt tot aanzienlijke besparingen over de jaren heen.

TOEKOMSTBESTENDIG

Bedrijven die investeren in groene energie worden gezien als vooruitstrevend en milieubewust, wat bijdraagt aan een sterker merkimago.

Subsidie mogelijkheden

Kom ik in aanmerking voor subsidies? Dit is een relevante vraag. De volgende subsidies zijn anno 2023 mogelijk:

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Bezitters van een zonnestroomsysteem groter dan 25 kW kunnen eenmalig maximaal 45% van de investering aftrekken van hun fiscale winst.

Kleinschaligheids- investeringsaftrek (KIA)

Je mag tot maximaal 28% van de investering in zonnepanelen extra aftrekken van de (over)winst, afhankelijk van andere investeringen in dat fiscale jaar.

Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA)

Amateursportorganisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties, inclusief zonnepanelen.

SDE ++

Volgens minister Rob Jetten wordt er in 2024 en 2025 8 miljard euro vrijgesteld voor de SDE++ subsidie. Deze subside geldt voor bedrijven met een hoofdaansluiting van minimaal 3x 80A in combinatie met minimaal 50 zonnepanelen.

Installq logo

VEELGESTELDE VRAGEN

Zakelijke zonnepanelen zijn zonnepanelen die zijn geïnstalleerd op het dak, of op de grond van commerciële gebouwen of bedrijfsterreinen. Ze zijn specifiek ontworpen om de energiebehoeften van bedrijven te voorzien en de operationele energiekosten te verlagen.

Aan zakelijke zonnepanelen zijn verschillende voordelen van toepassing:

  • Kostenbesparing: Door zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken, kunnen bedrijven hun energierekening aanzienlijk verlagen. De hoeveelheid besparing hangt af van het aantal zonnepanelen die zijn geïnstalleerd.
  • Duurzaamheid: Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron, waardoor zowel de CO2-uitstoot als de ecologische voetafdruk drastisch wordft verminderd.
  • Financiele ondersteuning: De regering steunt het verduurzamen van bedrijven. Om deze reden hebben ze verschillende belastingvoordelen en subsidiemogelijkheden.

Het aantal zonnepanelen dat uw bedrijf nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren. Waaronder uw jaarlijkse energieverbruik, het beschikbare dakoppervlakte, locatie en de efficiëntie van de zonnepanelen. Op basis hiervan adviseren wij u op het aantal zonnepanelen dat het beste past bij uw situatie.

Ja, er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar voor zakelijke zonnepanelen. U kunt er voor kiezen om ze zelf te kopen, of u kunt een lening af sluiten.

Op dagen met weinig zonlicht zal de opbrengst een stuk lager zijn. Uw bedrijf zal dan minder gebruik kunnen maken van zelf opgewekte zonne-energie en zal meer dan meer afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. 

Dit is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat op uw dak zijn geïnstalleerd. Wij kunnen u zo adviseren dat met het juiste aantal zonnepanelen uw volledige verbruik wordt gedekt. Echter, mocht uw dak nie groot genoeg zijn voor het aantal zonnepanelen om dit doel te bereiken dan is de kans groot dat overgrote gedeelte van uw verbruik wordt gedekt. 

De geschiktheid van uw dak hangt af van verschillende factoren. Zoal de oriëntatie, helling, schaduw van gebouwen en bomen en de draagkracht van het dak. 

Neem vrijblijvend contact met ons op!

U ontvangt altijd het beste advies voor uw situatie

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie ontvangen?

De voordelen van UpEnergie

Uw offerte aanvraag

U heeft nu succesvol een offerte aanvraag ingediend. Nadat deze bij ons is binnen gekomen beginnen we direct met het scannen van uw locatie.

Adviesgesprek

Na uw offerte aanvraag kunt u een belletje verwachten van ons, om daarin uw wensen en verwachtingen in kaart te brengen.

Offerte op maat

Nu uw wensen en verwachtingen in kaart zijn gebracht zullen we op basis van het adviesgesprek een offerte op maat uitbrengen.

Technische schouw

Bent u er uitgekomen met ons en heeft u akkoord gegeven op onze offerte, dan zullen we direct een schouw datum met u afspreken. Hierbij zal een van onze adviseurs langskomen om de locatie te controleren.

dag van installatie

Het is eindelijk zo ver. Vandaag installeren wij uw duurzame oplossing. Begin direct met besparen!